Η εταιρεία μας αναπτύσσει δραστηριότητα με μοναδικό σκοπό να συνδράμει τους εντολείς στην επίτευξη των στόχων τους, παρέχοντας εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες υψηλής ποιοτικής στάθμης.

Η δικηγορική εταιρεία "ΜΙΧΑΗΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ" αποτελεί γραφείο επίλεκτων νομικών υπηρεσιών, το οποίο υποστηρίζει κυρίως εταιρικούς πελάτες, ημεδαπούς και διεθνείς, καθώς και οργανισμούς. Έχει ως αποστολή την παροχή νομικής υποστήριξης υψηλής ποιοτικής στάθμης, με έμφαση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνδυάζοντας εξειδίκευση, βαθιά επίγνωση των επικρατουσών εμπορικών πρακτικών, διεθνή προσανατολισμό καθώς και ευρωπαϊκή τεχνογνωσία.

Επιβολή δημοσιονομικών διορθώσεων και ανάκτηση ενισχύσεων κατά την υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ

Οι αποφάσεις επιβολής δημοσιονομικών διορθώσεων που εμπεριέχουν εντολή ανάκτησης ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων μπορεί να έχουν ως συνέπεια την άμεση κίνηση διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξής τους. Στην περίπτωση αυτή, η προσφυγή σε εξειδικευμένη νομική υποστήριξη, για την επιτυχή αντιμετώπιση και ακύρωση των μέτρων αυτών, είναι κρίσιμης σημασίας.

Η δικηγορική μας εταιρεία αναλαμβάνει την υποστήριξη και εκπροσώπηση των φορέων ή νομικών προσώπων σε διοικητικό και δικαστικό επίπεδο και ειδικότερα τη σύνταξη τεκμηριωμένων απαντήσεων επί των πορισμάτων ελέγχου (Έκθεσης προσωρινών αποτελεσμάτων ελέγχου), την κατάρτιση υπομνημάτων Αντιρρήσεων ή και τη δικαστική προσβολή των σχετικών πράξεων ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή των διοικητικών δικαστηρίων.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 • Η εταιρεία μας ως μια εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα στον τομέα «Μεγάλα Έργα και Ιδιωτικοποιήσεις» για το έτος 2021 από τον πλέον αξιόπιστο διεθνή οδηγό νομικών υπηρεσιών «THE LEGAL 500 EMEA»
  Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας την κατάταξη της εταιρείας μας ως μια εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα στον τομέα «Μεγάλα Έργα και Ιδιωτικοποιήσεις» για το έτος 2021 από τον πλέον αξιόπιστο διεθνή οδηγό νομικών υπηρεσιών «THELEGAL 500 EMEA». Για μια ακόμη φορά οι πελάτες μας επιδοκίμασαν το έργο της ιδιαίτερα εξειδικευμένης και συνεκτικής ομάδας μας. Σύμφωνα με το σχετικό αφιέρωμα και τα σχόλια των πελατών μας «όλοι οι συνεργάτες του γραφείου είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι και μπορούν να χειριστούν υποδειγματικά δύσκολες υποθέσεις», ενώ ο Γρηγόριος Μιχαηλόπουλος «διακρίνεται για την εξαιρετική και μοναδική γνώση του στους κλάδους των…
  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 20:39
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΕΜΙΤΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (2021/C 91/01)
  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε προσφάτως την «Ανακοίνωση σχετικά με τα εργαλεία για την καταπολέμηση των αθέμιτων συμπράξεων στον τομέα των δημόσιων συμβάσεων και σχετικά με κατευθύνσεις για τον τρόπο εφαρμογής του συναφούς λόγου αποκλεισμού» (2021/C 91/01).  Με το ως άνω μη δεσμευτικό κείμενο, το οποίο ωστόσο κωδικοποιεί την οικεία νομολογία του ΔΕΕ (βλ. την πρόσφατη υπόθεση «Norré-Behaegel» που δημοσιεύθηκε στις 14.01.2021 καθώς και την υπόθεση «VosslohLaeisGmbH») και τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν παρατηρηθεί σε κράτη-μέλη της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει κρίσιμη νομική καθοδήγηση σε σχέση με την εφαρμογή των δυνητικών λόγων αποκλεισμού που προβλέπονται στο άρθρο 57 παρ. 4, στοιχ. γ)…
  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 16:19
 • Ν. 4782/2021: ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
  Σε συνέχεια 36 συναπτών νομοθετικών παρεμβάσεων που ακολούθησαν την ψήφιση του ν. 4412/2016, ο ν. 4782/2021 αλλάζει σημαντικά το τοπίο των δημοσίων συμβάσεων, επιφέροντας 140 νέες τροποποιήσεις. Ευελπιστούμε ότι το παρόν άρθρο που εστιάζει στον πρακτικό αντίκτυπο των σημαντικότερων αλλαγών, θα αποτελέσει για κάθε ενδιαφερόμενο έναν χρήσιμο οδηγό στο νέο αυτό νομοθετικό περιβάλλον.
  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 19:51

Επικοινωνια

Διεύθυνση:
Πινδάρου 7, 10671 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ.: 211 770 0 670
Fax: 211 770 0 671
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρειτε μας επισης

Διευθυνση

1

Πινδαρου 7, 10671 Αθηνα Ελλαδα

Τηλ: 211 7700670, Ε-mail: [email protected]